NOC S ANDERSENEM 2016

01.04.2016 18:00

Již 5. Noc s Andersenem v oslavanské knihovně se nesla v duchu karnevalu. Nocování mezi knihami se zúčastnilo 10 dětí a program byl opravdu pestrý. Letošní dobrodružství začalo představením dětí      ze Základní umělecké školy Oslavany. A tak jsme mohli vidět Macha a Šebestovou v podání dramatického kroužku pod vedením paní učitelky Mgr. Dany Fialové a hudební zpracování Budulínka, pod vedením pana učitele Mgr. Tomáše Pavlíka.

Po zhlédnutí představení jsme se s dětmi přesunuli na zahradu Katolického domu, kde nám pan Jan Jedlička nachystal krásné posezení u ohýnku, a i když nám počasí zrovna moc nepřálo, tak jsme si opekli špekáčky a zahráli hry.

Poté jsme se s dětmi vrátili zpět do knihovny, kde jsme již v karnevalových kostýmech pokračovali v aktivitách. Bylo malování na obličej, výroba karnevalových masek, nechyběly ani soutěže či stezka odvahy.

Čas ale neúprosně běžel, a tak po spáchání večerní hygieny jsme se zachumlali do spacáků a po přečtení večerní pohádky jsme se odebrali do říše snů při sledování filmu Alvin a Chipmunkové.

Ráno byla rozcvička, snídaně i ranní hygiena a než si nocležníky vyzvedli rodinní příslušníci, tak jsme se věnovali tvořivé činnosti.

Dětem se domů moc nechtělo a nejraději by v pohádkové noci pokračovaly. A z toho jsme my dospělí měli největší radost.

Noc s Andersenem je celorepubliková akce, do které se zapojilo letos celkem 639 knihoven, a my jsme rádi, že jsme mohli být mezi nimi. Všem účastníkům a zúčastněným velmi děkujeme a budeme se těšit na další ročník, co nového a krásného nám přinese.