Lichožrouti v knihovně

05.04.2012 10:54

Že nevíte, co je to lichožrout? A ztratila se vám někdy úplně záhadně ponožka? Tak vidíte! Za to můžou právě lichožrouti! A takových osmnáct malých lichožroutů se v pátek 30. března 2012 usídlilo v knihovně. Konala se totiž Noc s Andersenem. Na počest narození významného pohádkáře, totiž pořádají knihovny v celé republice tuto noc. Pozvou dětské čtenáře do knihovny, aby přenocovali v knihovně a užili si dobrodružství a zábavu mezi knížkami.

Protože téma noci bylo Lichožrouti podle knížky od Pavla Šruta, tak se nejdřív malovali ponožky a vyráběli se z nich lichožrouti. A s takovým lichožroutem se potom ale dá dělat věcí. Třeba hrát divadlo a nebo ponožková válka. Škoda, že nám počasí moc nepřálo a museli jsme opékat špekáčky v mikrovlnce. Pak se udělala konečně tma, taková akorát na malou stezku odvahy.

Některým rozdováděncům se ještě jít spát nechtělo. Ale protože knihovnice rády spí, ve dvanáct vyhlásily noční klid a stejně jako děti zalehly do spacáků, netušíce, že budou muset vstávat nedobrovolně brzo, protože ranní ptáčata skákala už v šest ráno. Posnídat, rozdat dárky a perníková vajíčka, podepsat se na pohledy a hurá domů.
Noc jsme si všichni užili a příští rok zase ;o)

Fotografie najdete ve fotogalerie.